torsdag 7 juni 2012

Magiskt ögonblick...

...fick jag uppleva ikväll när jag tog bilen för att åka och handla. Det regnade lätt över stan, men mot Ica Maxi- hållet sken solen, och när jag tittade i backspegeln fick jag uppleva en enorm regnbåge. Bågen började precis bakom domkyrkan, så jag såg tornens siluett just framför regnbågens fantastiska färgkaskad. Jag önskar att jag hade kunnat stanna och fotografera, men det hade varit lite oansvarigt i trafiken.
Filosofen Nietzsche uttrycker sej; "Hoppet är regnbågen över livets brusande flod!"
Livets brusande flod bjöd idag på en intensiv dag med lektioner, underskrift av betygskataloger, ett kort möte med rektor och så ett föräldramöte för att bestämma skolresemål med min klass.
Och när jag kom hem  så var jag tvungen att åka och handla. Det känns som att jag inte gjort annat än att handla mat de sista dagarna, men nu var det tomt i kylen igen. Och tack och lov kanske man ska säja, för nu har jag ätit dinkelsallad och köttfärsbiffar och potatissallad och varmrökt lax både till lunch och middag tre dagar i rad, så hur gott det än var började jag bli lite less.
Avslutar kvällen tillsammans med mina söta döttrar framför en romantisk film "Kate och Leopold" och en mugg varm choklad med vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar