tisdag 12 juni 2012

Man borde inte sova när natten faller på!

Tog en lång kvällspromenad tillsammans med stavarna. Behövde "rensa" både knopp och kropp!

Knopp; efter en skolavslutningsdag med många känslor. Dessa fantastiska ungdomar som uppträdde på skolavslutningen. I synnerhet en liten blyg pojke i årskurs nio som jag följt sedan lågstadiet. Duktig, ordentlig, trevlig, snäll, omtänksam och så oerhört söt-men blyg. Idag stod han på scenen och sjöng "Walking in Memphis" med en stämma som fick håren på armarna att resa sej och tårarna att trilla. En jämnårig, gullig flicka accompanjerade på gitarr! Vilken upplevelse. Sedan  betygsutdelning i klassen med 25 kramar och blommor och paket. Sedan tårta och kaffe med avtackningar i lärarrummet. På det möte kring skolans hemsida och sedan började jag röja i arbetsrummet.

Kropp; blev varma mackor till kvällsmat. Jag har en favorit där man skivar färska champinjoner tunt, tunt och lägger en liten hög på en vit brödskiva. Ovanpå det en rejäl klick med vitlökssmör och persilja och så gratinera i 250 gr ca 7-8 minuter. Mycket gott! Men det hade kanske räckt med två stycken och inte fyra som jag smockade i mej! Satt dessutom framför teven eftersom jag ville se på "Östen med resten".  Man blir så glad av dom-och dessutom är jag väldigt svag för hälsingskan, det är en underbar dialekt!!!

Efter det behövde jag komma ut och "gå av mej"!
Det hade regnat ordentliga skurar på eftermiddagen/kvällen, men nu skingrades molnen och luften var frisk och skön. Och tänk vilka otroliga doftupplevelser man får efter sommarregn! Bördig mylla, friskt, grönt gräs, frodiga björkar, liljekonvaljer, nässlor, blöt asfalt och det allra bästa ikväll var kaprifolen som blommade på flera håll längs min vandring och spred nästan berusande doftkaskader till mina näsborrar. Jag önskar att jag bara hade behövt andas in!!

Känner mej nästan pånyttfödd efter den promenaden!

"Man borde inte sova när natten faller på" skrev pseudonymen Jeremias i Tröstlösa (Levi Rickson) men den ljuvliga sommarnatten till trots, är nog det precis vad jag ska göra nu. Det kommer ju en arbetsdag imorgon också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar