onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämningsdags!

Ibland är det svårt att bryta upp när man har trevligt. Samtalet vid middagsbordet ikväll blev långt och mysigt, om alltmöjligt och ingenting. Jag fick lite perspektiv på saker och ting.
Och så vill jag  hålla kvar den där känslan! Vill liksom inte gå och lägga mig för att påbörja en ny vardag imorgon! Fast jag vet att jag kommer att vara ordentligt trött-och jag har två intensiva klasser direkt på morgonen.
Goda samtal och trevligt umgänge ger energi, och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att sätta på lite skön musik och sticka några varv.
När jag var i 20-årsåldern gjorde jag ett experiment. Trodde det gick att träna kroppen att klara sig på 5 timmars sömn. Det fanns ju så mycket roligt att göra, och jag ville prova att göra dygnets vakentid  längre. Tja, några månader gick det rätt bra, men sen tog kroppen ut sin rätt och jag mådde inte alls bra och såg ut därefter. Blev varse samma känsla när barnen var nyfödda och det skulle ammas eller tröstas med jämna mellanrum dygnet runt. Nej det går inte att sova för lite, det vet jag nu-eftersom jag är så gammal och vis!!
Därför gör jag nu slag i saken och går och lägger mig, det är faktiskt ny dag om bara några minuter....
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar