fredag 15 mars 2013

Dessa jäkla appar....

Maken berättade igårkväll att han laddat ner en  ny app till sin telefon. Den skulle registrera hans sömn, och eftersom han sover ganska dåligt nuförtiden, så tyckte han att det kunde vara värt att prova. Till saken hör att han sover tungt när han väl sover. Han snarkar rätt ordentligt. Det är inte bara jag som tycker det!
I alla fall. Jag la mig vid halvtolv igår och somnade direkt. Efter en knapp timme vaknade jag med ett ryck! Tyckte att jag hört någon främmande person prata i vårt sovrum. Det måste ju varit i sömnen! Jag gick på toaletten och sen gick jag tillbaks och la mig, efter uträttat behov. Just när jag var påväg in i sömndvalan sa en kvinnoröst: -"Please, please, please stop snoring, again, again and again!!"   Va?, jag blev klarvaken! Efter en knapp minut sa en mansröst;-" Turn around!" Sådär fortsatte det med jämna mellanrum. Ömsom med en försiktig kärleksfull stämma, ömsom med en uppgiven stämma och ömsom med en hög och gäll, irriterad stämma.
Det märkliga var att NÄR uppmaningarna sades snarkade maken inte alls. Men däremellan snarkade han som vanligt. Högt och ljudligt.
I vanliga fall hör jag inte snarkningarna, för har jag somnat är det ok. Men nu  låg jag vaken. Först skulle jag lyssna vad rösten sa, och när rösten tystnat kom snarkningarna och då kunde jag inte somna. Klockan slog tre, då hade telefonen varit tyst i åtminstone en kvart och jag måste ha slocknat för jag vaknade av att maken steg upp halvsex för att göra sig iordning för dagen.
Sammanfattningen av "sömnappen" var att snarkningarna upptog 14,3 % av sovtiden och volymen var 48 decibel.
Frågan är hur sömnen påverkas av att man vet det???

Det är fredag! I morgon förmiddag bilar jag till Eskilstuna för att gå en workshop i Janome broderisymaskin. När den är klar åker jag för att hälsa på min moster och min kusin i Årdala socken. Ser fram emot det!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar