söndag 31 maj 2015

Mors dag

Mors dag har tydligen firats i Sverige sedan år  1919.  Min  mamma berättade att min morfar alltid gick och högg småbjörkar och klädde ingången till huset med på mors dag. När jag gick i skolan, fick vi alltid rita och måla morsdags-kort. Men i vår familj har vi aldrig firat det speciellt. Någon gång har väl maken köpt något och barnen gjort något.
I år blev jag dock firad rejält. Tror att den här generationen slår på stort. Sonen hade köpt blommor och paket till sina barns mor. Han hade även köpt en bukett till mig. Yngsta dottern plockade en jättebukett med liljekonvaljer, äldsta dottern ringde och sjöng och äldste sonen hade köpt en kokbok, inslagen i presentpapper.
Äldste son, sonhustru och hund var hemma på middag ikväll, Egentligen för att fira sonens 31-årsdag. Men det blev alltså Morsdags-firande också. Jag bjöd på middag, som jag dock blev ganska så missnöjd med. Toast Skagen, blev lätt vidbrända i brödet. Oxfilé Provencal, där köttet blev torrt och tråkigt,  och den Franska Chokladtårtan blev torr och smulig. Cavan och vinet var dock gott, och vi hade en mysig och trevlig stund tillsammans, oavsett.
Med den här söndagen tog alltså Maj månad slut. Värmen lyser dock fortfarande med sin frånvaro. Kanske är det bara en tidsfråga??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar