torsdag 7 maj 2015

Ego-boost-dag!

Vilken dag jag haft!

Började redan tidigt med att dotter, vovve, son och barnbarn kom och sjöng och överlämnade färskpressad jos, ett stort fång nyplockade vitsippor och paket på sängkanten.  Vovven som för övrigt var lite sur för att ha behövt gå upp så tidigt, kröp genast ner under mitt täcke och la sig genast att sova, ihoprullad bredvid mina lår.
Så fick göra mig iordning och komma ner till denna fantastiska frukost framdukad;

 
Dottern hade gjort chiapudding i två lager, ett med vanilj, ett med blåbär, toppat med mangopure. Färskpressad jos med flera frukter, ingefära och mynta. Grapefrukt, ägg och grönt te. Ljuvligt gott!

Maken ringde från Rom, dottern ringde från Göteborg, sms och facebookhälsningar i långa rader.
På jobbet,  eleverna blev jätteglada att se mig och jag fick kramar av gulliga kollegor som visste att jag fyllde. Sista klassen jag hade, visste om att jag fyllde men sa först inget. När jag gick för att hämta ett tyg i angränsande klassrum och kom tillbaka, var mitt klassrum tomt. - Hallå, ropade jag och då dyker alla 14 elever fram ur provrummet och börjar sjunga "Ja må du leva".
Efter klasskonferens cyklade jag ner på stan för att köpa surdegsbröd och när jag kom hem möttes jag av detta;

Tre buketter med blommor, en korg med flera sorters te, choklad, mandelskorpor och bodyscrub samt små blinier med färska räkor och Kalixlöjrom och så champagne.
Jag hade fått två personliga födelsedagsbrev med posten.
Så plockade jag de första rabarberna och svängde ihop en paj, gjorde en tortilla, skar bröd, mixade hummus, rensade musslor  och dukade fram lite tapas. Äldste son och sonhustru kom med ännu en ljuvlig blombukett, en flaska skumpa och så löfte om en pizza-kväll.

 
Vi åt, drack och hade trevligt, och som vanligt när det är så, så går tiden fort. Fick också ta emot telefonsamtal från min goda vän i Trondheim.

Det känns verkligen som en egoboost-dag med så många smickrande ord och så den härliga känslan när någon annan avsätter tid för att  göra något för en!!

Jag är lyckligt lottad helt enkelt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar