söndag 24 maj 2015

Sömnlös natt och lat dag




Idag cyklade dottern och jag ner på stan för att gå på matiné! Vi såg en riktig "måbra-film", kika på trailern!

Fast egentligen ville jag dementera lite från det jag skrev igår! Det där om att jag gav upp att titta på melodifestivalen.
När man som vi bor granne med studentkvarteren och försöker sova med öppet fönster den här tiden på året. Ja, då får man skylla sig själv!
Jag hade släckt för att sova vid kvart i tolv och somnade ganska snabbt, trots att det var sång och musik på hög volym utifrån, och trots att lilla vovven kom och gnällde sig upp i min säng, eftersom dottern var ute och roade sig! Men klockan 00.30 vaknade jag med ett ryck när dom som sjöng därute plötsligt skrålade på Heros, det svenska bidraget. Blev så nyfiken att jag kröp ner under täcket och satte på svtplay på min mobil. Fick då se en mycket glad och mycket berörd Måns Zelmerlöv som tog emot första priset och sjöng sin låt igen. Det kändes rättvist och roligt!
Tjugo minuter senare släckte jag för att somna om, men det var lättare sagt än gjort. Det började regna och smattrade mot altantaket och maken snarkade så sängen vibrerade. Jag är van vid hans snarkningar, men sedan en tid tillbaka har han börjat få apnéer och jag blir lite nervös och räknar sekunder i väntan på att han ska kippa efter luft och börja andas igen.
Vid halvtre började jag försöka tänkta på om dottern hunnit med sista bussen. En halvtimme senare messade jag och frågade. Nej, dom hade missat den och satt på Max och käkade och tänkte vänta på första bussen istället. Den skulle tydligen gå 04.17. Jaha, vände mig på andra sidan, till vovvens förtret, som nu måste bädda om och plötsligt fick för sig att börja tvätta mig på benet innan hon somnade. Klockan halvfem började jag fundera på busstabellen och var tvungen att kolla upp den på nätet. Nehej, precis vad jag trodde. Dom hade tittat på vardagstabellen, första bussen en söndag skulle inte komma förrän kl 06.17! Jag messade, men fick inget svar. Messade igen, skulle jag inte komma och hämta dom? Inget svar. Strax efter fem fick jag svar på Messenger, dom hade tagit en taxi hem till kompisen, nu skulle hon sova över där och komma hem senare. Hon hade förstått att jag var orolig, men hennes mobil hade slut på batteri, så hon hade loggat ut på nätet när dom kom hem till kompisen. Sov nu mamma, skrev hon. Tja, somnade väl in en knapp timme och vaknade strax efter sex av att äldsta barnbarnet var på ett uruselt humör när han skulle äta sin frukost med pappan i köket.

Så bättre nätter har jag väl haft, kan man säga.
Men därför var det rätt så skönt att få krypa in i biomörkret och lata sig med en mysig film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar