söndag 17 maj 2015

Ändrade planer

Regnet fortsatte hela natten och hela dagen.
Det kan kännas befriande med sådana dagar, man kan, utan dåligt samvete, stanna inne och grotta ner sig med "inne-göromål".
Låg i halvdvala när jag precis vaknat och tänkte att jag skulle ta itu med att sy nya kuddar till altanen, och börja sommar-rusta den.
Ända tills jag vaknat till ordentligt och kom på att mitt sy-rum fortfarande är ockuperat av den inneboende familjen, och det finns inte en chans att sitta där och sy !
Faktiskt ledde det till att jag blev lite rastlös och grinig.
Jag satt en stund och bläddrade på pinterest och hittade kreativa idéer för uterum och altaner.
Sen kände jag att jag ville göra något praktiskt och gick ner i köket, där jag sedan blev så gott som hela dagen!
Jag bakade kex, limpor, bullar och rabarberpaj. Jag kokade svarta vinbärs-sylt. Jag lagade soppa och så småningom gjorde jag middag, en s k skomakarlåda.

 
 Kardemumma-snurrorna blev smaskiga, och smakade så gott till eftermiddagskaffet.
.
 
Maken och jag har pratat kajak idag. Till den nya bilen behöver vi en ny takanordning för att frakta kajaker, och vi behöver nya lock som sluter tätt, dessutom funderar maken på att köpa en till kajak. Vi har pratat om att paddla i midsommarhelgen.
Första gången vi paddlade tillsammans var för ca 39 år sedan! Bilden är tagen i Dals Långed. Jag gick där på folkhögskolan och maken åkte tåg ner på just Kristi Himmelfärdshelgen, och så hyrde vi kanoter och paddlade och tältade hela helgen. Visst är han väl fin, och så ung!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar