onsdag 27 maj 2015

Ännu en dag till ända

Grannens vita syren har slagit ut, och den står precis vid vårt staket, där familjens cyklar står.  Måste bara stå med näsan i blomklasarna och insupa den ljuvliga doften en stund, innan jag får jäkta iväg till en ny jobbdag.
Den här jobbdagen bjöd lektioner på förmiddagen, en hastig lunch och så iväg till Studenternas idrottsplats för idrottsdag tillsammans med årskurs nio. Stod i längdhoppningsgropen och antecknade hopplängder hela eftermiddagen. Det är roligt att studera de olika elevernas spring- och hoppstil. Roligt också att umgås med eleverna utanför den direkta skolsituationen.
Precis när 800-metersloppet var färdigt, täcktes himlen av mörka moln och plötsligt så vräkte regnet ner. Jag var totalt genomblöt och genomfrusen innan jag hunnit halvvägs. Fick lov att tappa upp ett riktigt hett bad för att tina!
Äldste sonen fyller 31 år idag och skulle ut och äta på finkrog i Stockholm, så jag hade lovat att hämta på hunddagis och passa Lagotton Massimo under kvällen.
Maken kom hem, glad som ett barn på julafton. Nu hade han varit och provpaddlat två olika kajaker som han funderat på.  Han slog till på en Tide Race, en engelsk modell av havskajak som fått väldigt bra i tester, lär vara både tålig och lättpaddlad. Enda minustecknet är väl att den inte rymmer lika mycket packning som vår gamla. Men det innebär bara att jag får ta det tyngsta lasset....
Så här ser den i alla fall ut;

 
Nu längtar vi tills vi kan bege oss ut!!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar