torsdag 14 maj 2015

Sidenbands-broderi




Idag gjorde jag klart det sista på min hemläxa från förra träffen på broderikursen. Det handlade om sidenbandsbroderi, en teknik jag redan testat på och tycker är väldigt rolig. Bandbroderi var mycket populärt i England på 1700-talet där man smyckade ut kläder och accessoarer, även manskläder. Det första arbetet jag gjorde, blev en liten sybehörsask. Det är broderat på tre sidor, dessa sidor kan man sedan fälla ut och inuti sitter bl a ett litet tovat hjärta i ull, där nålar ska sättas. På sidofacken kommer det att finnas måttband, trådrullar nålpåträdare, en liten sax och sprättare.
Lite pillig, men rolig att göra.


 
Den andra uppgiften var att kombinera sidenbandsbroderi med någon annan teknik. Jag valde att sy crazy quilt och sedan brodera på. Tog samma tyger som jag använde på Kantha-broderiet, och det ska bli kuddar till soffan i vardagsrummet så småningom.
 


För övrigt idag, en bra dag, tog jag med barnbarnet på cykelutflykt på eftermiddagen för jag ville åka och  titta på kungsängsliljorna som blommar nu. Blev dock lite besviken, för det var inte alls som jag minns det från tidigare år, tyckte dom stod glest och knappt syntes för det höga gräset. Barnbarnet förstod inte alls vad vi skulle titta på, utan stod och pekade mot himlen, där en sjukhushelikopter kretsade. Däremot gillade han skarpt att vi stannade till vid den stora lekplatsen i stadsparken.
Maken och jag började dagen med stavgång före frukost (eller stavarna hade jag, maken gick utan), och på sena eftermiddagen gick jag på ett yoga-pass.

Lagade dessutom supergod mat; Risotto Milanaese, serranolindad torsk och lax, sparris, aiolo och sallad.
Känner mig mer än nöjd, checklistan från igår blev med råge avprickad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar