söndag 3 maj 2015

Funderingar på kvällskvisten

Varje dag, tidigt på förmiddagen, sätter jag barnbarnet i vagnen, kopplar vovven och går en lite längre promenad i omgivningarna. Vi bor bra till, med närhet till skog, öppna landskap och fin natur. Jag älskar att vara ute i naturen, i synnerhet den här årstiden.
Men det är en sak som jag irriterar mig på. Det är aldrig tyst från bilbrus!
Har trafiken ökat så markant, eller har jag blivit extra känslig i år? Försöker koncentrera mig på fågelkvitter och vindens sus i träden, men det brusar från de stora trafiklederna hela tiden. Oavsett tid på dygnet också. Jag brukar nämligen avsluta dagen med att gå ut i trädgården för att känna doften av mylla och "lyssna in natten", men även då hörs biltrafiken, trots att det är minst 500 m till stora vägen.

Sen undrar jag en annan sak. Varifrån kommer alla dessa krukor?
Jag städade ur tre förrådshyllor på ytterkrukor och resultatet blev den här brokiga skaran. Sållade bort de krackelerade och kantstötta. Det blev ändå många krukor kvar, och jag konstaterade att många är fula. Jag nändes ändå inte slänga iväg dom, kanske passar dom någonstans, någongång. Men hur kan det ha blivit så många?

Dagens detox
                         Grekisk sallad och stekt lax med pressad citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar