söndag 17 maj 2015

Kravlös, spontan dag!

Vilken härlig dag jag haft idag!
Ett träningspass på knappt två timmar, skivstång och spinning. Avslutade med dusch, och så stämde jag träff med maken, som varit på stan och shoppat,   på Gunterska hovkonditoriet, för en fika i solskenet. En ljuvligt god kaffe latte med en skagen-smörgås. Därtill sitta och titta på kastanjeträden på andra sidan Fyrisån, där blomknopparna sväller för var sekund. Snart blommar de praktfulla träden!! Även de praktfulla unga män i frack och (de flesta) med skramlande systemkassar som gick eller cyklade förbi, fick sig en glutt! Ikväll är det vårbal!
Maken cyklade hem, medan jag fortsatte en stund på stan. Behövde en ny plånbok, eftersom den gamla snart faller i beståndsdelar!
Innan jag cyklade hemåt, stannade jag till på Ebba Stålhandskes vernissage. Fick mig ett glas vin, en pratstund med konstnären och en närapå meditativ stund bland hennes vackra shibori-färgade textila skulpturer.

Det blev en långpromenad med vovven och två maskiner tvätt, innan vi begav oss till äldste sonen och hans italienska afton-som jag fått i födelsedagspresent!!

 
 Tre sorters salami, buffelmozzarella och oliver. Där tryffelsalamin fick mig att närapå dö en smula. Den var så vansinnigt god!!!

 
Tre sorters hemlagad, stenugnsbakad pizza.

 
Ripasso-vin!


Sällskapsspel "Mästerkocken", som undertecknad gick och vann!

 
Tiramisu och espresso.
 
Himmelriket, tur och retur, när sonen står för maten.
 
Enda smolket i bägaren var väl regnet som öste ner när vi cyklade hem, strax före midnatt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar