måndag 4 maj 2015

Nu blommar det!


 I min cykelkorg står fyra stycken kraftiga och fint röda pelargoner.
De rosa som jag brukat ha i köket under många år, och som jag sätter nya skott av, och som faktiskt redan blommar fint, har nu blivit förvisade till dotterns rum. I vårt nya fina kök, matchade röda pelargoner bättre. Så det fick bli en cykeltur till handelsträdgården i förmiddags, tillsammans med barnbarnet. Som för övrigt passade på att bajsa på sig när han satt på cykeln. Han stank verkligen när jag lyfte över honom i kundvagnen på trädgården. Dessutom var han rejält inkladdad innan vi kom hem. Att sitta på en cykelsits på skumpiga skogsvägar med bajs i rumpan, är verkligen ingen hit!!

 
Så hamnade jag på fröavdelningen, och gick och suktade över alla förföriska bilder på fröpåsarna. Den i mig så gott som obefintliga trädgårdsmästaren, vaknade till liv. Jag såg liksom framför mig, hur otroligt vacker vår trädgård kommer att vara i sommar. Full av blommor i välskötta rabatter.
Återstår att se hur det blir med den saken, men nu är fröpåsarna inhandlade och imorgon ska jag förkultivera!
Det finns en trädgård och ett hus som gör mig riktigt avundsjuk. Skött och bebott av en skicklig och vacker trädgårdsmästare; Victoria Skoglund. Jag följer henne på instagram och hennes blogg. Se här, vore inte detta drömmen?


Dagens detoxmat blev inte fotad, jag var nog för hungrig, för jag kom på det när tallriken var renskrapad. Men jag lagade i alla fall; Burgare gjord på svarta bönor, koriander, chipotlesås, gul- och vitlök, ägg och potatismjöl. Till det ruccola, rödlök och små tomater frästa i olivolja med balsamico ringlat över sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar