söndag 19 januari 2014

Var har jag gjort av mina pjäxor??

Magisk vinter! I natt hade det fallit nysnö, så där puderlätt, full av vackra iskristaller, som låg som små kuddar på varje liten staketstolpe i trädgården. Den bleka solen skickade strålar samtidigt som det sakta "ramlade ner" lätta snöflingor från himmelen.
Maken hade åkt iväg med skridskoledare för att "reka" skridskoisar till imorgon. Jag gick upp och gräddade "buttermilk pancakes", serverade med lönnsirap, skivade bananer och smör. Det är vad jag kallar helgfrukost!!
Hade bokat ett corepass på Friskis & Svettis och efteråt hade jag tänkt åka längskidor, eftersom det äntligen fallit lite snö!!
Sagt och gjort, efter core-passet gick jag ut i garaget och plockade fram längdåkningsskidorna. Sen gick jag upp på vinden för att ta ner pjäxorna. Oj, vad jag letade. Kunde jag kanske lagt dom i källarförrådet? Ner och leta! Nehej, kunde jag lagt dom i min garderob? Jag rev ut hela nedersta hyllan full med skor. Inga pjäxor. Upp på vinden igen. Vinden är rätt överbelamrad med grejer. Kläder, jul- och påskpynt, barnens kartonger, friluftsartiklar, mattor, madrasser, gamla babygrejer, leksaker, extraglas, skridskor, böcker, minnesprylar osv. Men mina skidpjäxor. Nehej då!!
Insåg att det inte skulle bli någon skidåkning, så istället följde jag med dottern som skulle städa, på en promenad. Man längtar ju bara ut, när det är så vackert!!

Kvällen har ägnats åt;
Hundraåringen
 
och middag på Hodja, den lilla mysiga Turkiska restaurangen på Sysslomansgatan här i Uppsala.
Vi var tillsammans med svåger och svägerska, det var en mycket trevlig lördagkväll!!
Filmen rekommenderas varmt, det var längesedan jag blev så underhållen. Älskade den sörmländska dialekten och hela storyn är absolut underbar. Och har man läst boken, blir man ändå inte det minsta besviken!!
Nu återstår ändå frågan: Var har jag gjort av mina pjäxor???????
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar