torsdag 23 januari 2014

Öppet hus

Ikväll kom jag hem från jobbet strax före klockan 21. Vi hade öppet hus-kväll i skolan. Alla elever som ska börja högstadiet ska ju numera göra ett aktivt skolval. Konkurrensen är hård mellan kommunala skolor och friskolor och elevantalet är inte så högt i årskullarna. När jag började arbeta på Eriksbergskolan för 14 år sedan var det 7-paralleller, nu är det 3, elevantalet har mer än halverats. Personalen likaså.
Nu ska det marknadsföras, nästan in absurdum. Vi städar och fejar och tänder marschaller, bjuder på taco-buffé och gratis fika. Elever uppträder och spelar och sjunger, i klassrummen är det fullt av olika aktiviteter. I år tror jag det var fler av elever som redan går på skolan, än av blivande som kom för att titta. Jag hade ett helt gäng som satt uppe hos mig och bara pratade för att dom tycker det är mysigt. Trevligt i och för sig, men det var kanske inte riktigt syftet.
Blir det bara en- eller tvåparalleller till hösten så är det fler jobb i farosonen.

Men vi tar en dag i taget.

På förmiddagen var jag iväg och veckohandlade och så sprang jag runt med dammsugaren. Nu ikväll när jag kom hem har jag burit bord och stolar och förberett knytkalaset som ska vara här imorgon kväll. Vi ska ha fest för en av mina arbetskamrater som gått i pension. Jag ser faktiskt fram emot det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar