tisdag 28 januari 2014

Nybakat!

När jag stapplade in i hallen efter en lång arbetsdag möttes jag av doften av nybakat bröd. Så ljuvligt! Dottern har hittat ett recept på en bikarbonatslimpa med yoghurt som degspad och så dinkel, pumpafrön, linfrön och havre. Bara nyttigheter. Hon bakade en limpa förra veckan och den gick slut på nolltid, idag hade hon bakat en ny.
Det passade så bra för jag skulle baka fikabröd till morgondagens arbetslagsmöte på jobbet, så det var bara att ställa sig i köket och sätta igång, eftersom ugnen var varm. Det blev en morotskaka till jobbarkompisarna och chokladmuffins till vårt kvällsfika.
Till middag kokade jag en jordärtskockssoppa. Jag skalade några räkor som jag hastigt fräste i olivolja och blandade ner lite sweet chili-sås i. Dessa la jag i varje tallrik och så hällde jag soppan över. Det var så gott att det krävde varsitt glas vitt vin till!!
Det är skönt att pyssla i köket men man glömmer tiden. Vi gick inte från matbordet förrän halvnio och då skulle det diskas och plockas undan och ordnas för kvällsfikat.
Några varv hann jag i alla fall sticka. Jag håller på med en större hundtröja till lilla vovven. Hon har vuxit ur den gamla. Hade hoppats bli klar i kväll, men så blev klockan plötsligt 23 och jag behöver göra mig iordning för sängen istället. Siktar på att sticka klart i morgon kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar