torsdag 30 januari 2014

Vampyrgestaltning...

...har jag ikväll ägnat ett par timmar. Detta p g a att yngsta dottern hela januari månad suttit och plöjt igenom Greve Dracula (600 sidor),  den första boken i Twilight-serien tillsammans med  en hoper forskningsrapporter om vampyrer. Allt för att skriva en uppsats i Svenska 3 om hur vår syn på vampyrer förändrats genom tiderna.  Ikväll fick jag läsa igenom det hon skrivit och så ville hon ha lite hjälp med infallsvinklar för att skriva diskussionsdelen.
Vi drack te, jag satt på golvet och lekte samtidigt med vovven, hon satt i soffan, datorn stod på soffbordet. Jag läste, kom med synpunkter, vi ordbajsade, skrattade,  hon strök, skrev nytt, strök igen, skrev om, strök igen....
Utmattad, efter två timmar, sa jag, att hon kanske borde sova på saken.  Jag stapplade ut till min dator i köket, men hör hur hon sitter och klapprar med fingrarna på tangenterna. Hon är en kämpe!

 
I morse provade jag tröjan på lilla vovven, hon fick den på lagom till morgonpromenaden, och det verkade som den var till belåtenhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar