torsdag 4 januari 2018

Streck i räkningen

Det blev inte den dag jag räknat med idag.....




Det blev istället en dag på djursjukhuset!

Lilla vovven har visat symptom på trötthet, törst och haft svullen vulva. Hennes matte hade googlat på symptomen och själv diagnostiserat Livmoderinflammation.  Idag ringde hon in för rådgivning, och veterinären ville titta på patienten direkt, så vi åkte in akut.
Efter en timmes väntetid fick vi komma in för att ta temp och lämna blodprover. En veterinär undersökte noggrant och konstaterade att ett ultraljud på livmoder och lever behövdes. Vi fick en tid senare på eftermiddagen och hann åka hem för ett par timmar.

Jag konstaterar, efter denna dag, att det är nästan lika jobbigt att ha en sjuk hund, som att ha ett sjukt barn.
Känner mig mentalt utmattad!

Till ultraljudet fick lilla vovven lugnande och föll ihop på bara 5-10 sekunder men blev också direkt illamående och kräktes kaskader.
Sen skulle vi ha henne på sjuk-bordet, liggandes på rygg. Trots att hon var nästan halvdöd, efter det lugnande medlet, kämpade hon emot för allt vad hon var värd. Hon fick världens minsta lilla munkorg och jag fick hålla hennes framtassar och bröstkorg i ett stadigt grepp. Hennes matte var alldeles förstörd, och jag fick uppbringa allt vad vuxentrygghet jag kunde, för att spela oberörd, fast det inuti mig kändes allt annat än tryggt!  Hela magen rakades omsorgsfullt och så på med gele och ultraljud.
Man stack också in en liten spruta och tog ett urinprov. Sen fick hon ett "uppvakningsmedel" och så fick vi sitta och vänta på svar en dryg timme.

Det visade sig att hennes livmoder har någon form av myom eller tumör och hennes lever visar på lite dåliga värden, men att man även misstänker urinvägsinfektion.

Kostnad för dagens veterinärbesök, totalt 8 900 kronor, tack vare försäkring fick dottern punga ut med 3 600 kronor.

Hon har nu fått medicin mot levervärden och så ringer veterinären imorgon angående  urinvägsinfektionen. Uppföljning om några veckor.

Så dagen blev, som sagt, inte som jag tänkt. Men lilla vovven mår bra just nu, och det är huvudsaken. Det var intressant att besöka djursjukhuset och se den professionella  personalen i arbete och samtidigt se andra patienter, hundar av alla raser och i alla storlekar. Nog kan man konstatera att hunden är människans bästa vän och att vi är beredda att göra nästan vad som helst för våra husdjur!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar