måndag 15 januari 2018

Blue Måndag

Det sägs att den här måndagen kallas för Blue Monday, och klassas som årets deppigaste dag. Allt enligt någon matematikers uträkning från 2004. Alla helger är slut och det dröjer länge till nästa, alla pengar är slut och en hel vecka innan lön. Fortfarande mörkt och kallt ute
Läge för depp?
Nja, vad hjälper det??!!
Det är ju som det är liksom!
Nog för att det varit vansinnigt kallt idag. Inte så många minusgrader men en kraftig vind, och den har varit isande kylig, krupit innanför alla ytterkläder och verkligen varit riktigt otrevlig!

Jag skyndade från jobbet kl 14 för att rasta lilla vovven som varit ensam lite för länge. Det blev en promenad, det blev en kopp kaffe och så åkte jag och veckohandlade maten.

Dottern kom hem från sin första praktikdag på Gants huvudkontor i Stockholm och fått uppleva pendlarens vardag. Tåget hem till Uppsala 17.50 var överfullt, så hon fick stå ända till Knivsta.
Imorgon bitti är det 6.47-tåget som gäller.

Maken åkte direkt från sitt arbete till nybörjarkursen i skridsko,  han kommer hem 21.30.


Men om jag tänker bort allt det där vardagliga och istället väljer att tänka på min måndag som just blå, så växer en längtan till blått hav och blå himmel i en annan tid. Typ juni-juli-augusti....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar