onsdag 10 januari 2018

Snart har jag tomtar på loftet!

Det halsonda och huvudvärken håller i sig, men jag mår inte tillräckligt dåligt för att vara sjukskriven. Så jag åker och jobbar, hostar och snyter mig emellanåt, men det funkar.

Dessvärre blir det ingen träning nu, och jag känner mig lite seg p g a det. När jag cyklade hem ikväll vid halvsex-tiden så insåg jag att om jag åkte hem och bara satte mig i soffan, så skulle jag bli kvar där för resten av kvällen. Det ville jag verkligen inte.

Istället bestämde jag mig för att packa ihop alla julsaker. Adventsstjärnor och julljusstakar släcktes, sladdar rullades ihop och glödlampor skruvades ur. Alla tomtar lades varsamt ner i sin kartong, de ömtåligaste med silkespapper runt. En- och tallris, mossa och hyacinter lades i en säck till trädgårdsavfall. Speldosan med julmelodin ställdes ner i källaren, Julkorten hamnade i botten på lådan som snart ska upp på loftet. Eller vinden.

I kylen stod en slatt glögg och lite av julsnapsen, satt på lingon. Jag blandade ihop båda i en mugg och värmde. Den tog jag med och smuttade på medan jag tog itu med mangelhögen.
Det blev lite som att jag dansade ut julen.......

Till helgen ska de röda vardagsrumsgardinerna och den röda matbordsduken också bort.


I den gamla kopparkastrullen, ovanpå väggskåpet nere i källaren, bytte jag enriset mot sommarens torkade lavendelbukett. Nu doftar det gott av lavendel i hela källarvåningen. Skåpet kommer från det gamla tryckeriet där min pappa arbetade, det är min mamma som målat det.

Nu sitter jag och väntar hem maken, som ringde från tandläkarhögskolan i Huddinge och berättade att det är något el-fel, så alla tåg är inställda. Han skulle ta en buss istället, men det blir ordentliga förseningar.

Skönt att tomtar, hjärtan och änglar dragit sig tillbaka.
Snart har jag tomtar på loftet!
(hoppas inte i dubbel bemärkelse........)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar