onsdag 31 januari 2018

Onsdags-lycka!

Vaknade med halsont. Blä!!
Cyklade till jobbet i duggregn.
Avverkade tre dubbla, intensiva lektionspass. Arbetsplatsmöte på det, med genomgång av kommande digitalisering i skolan samt en inre skyddsrond, där vi hade en arbetplatsgenomgång. för att påtala brister och fel. Sen cyklade jag hemåt i snöslask och mörker, hade avbokat skivstångspasset jag tänkt gå på, för halsen är tjock och så har jag fått rinnsnuva.
En ganska så medioker januaridag alltså.....

Men när jag parkerade cykeln såg jag att huset var upplyst med stearinljus i fönstren, det såg varmt och ombonat ut. Och när jag klev över tröskeln mötte mig ett kliniskt rent hem. en svansviftande liten vovve och en dotter med ett leende på läpparna. Här var storstädat. Undanplockat och fint. Doftljus som spred en doft av nystädat.

Dottern hade inte fått lov att vitas på sin praktikplats idag, det var något speciellt event som skulle äga rum. Istället var hon hemma och skrivjobbade och passade alltså även på att storstäda! Vilken glad överraskning!

När vi åt middag tillsammans berättade hon att hon städar varje dag i studentboendet Borås, att hon inte står ut om det blir stökigt. Hon byter också sängkläder varje vecka.

Hur gick det till att jag fick en sådan dotter??
Nog för att jag tycker om att ha det städat, undanplockat och rent omkring mig, men att städa varje dag..... Nej Tack. Det finns annat att göra som är så mycket roligare!!

Men så tacksam var jag idag för hennes överraskning!
Riktig onsdags-lycka!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar