måndag 29 januari 2018

Det som betyder mest av allt är att man får vara frisk!


Först duggregn som senare övergick i blötsnö......
Tveksamt om den här måndagen var så happy!
Lilla vovven var ytterst tveksam till lunchpromenaden, så det blev bara en kortis, hon var väldigt nöjd att få krypa tillbaka i sin korg och rulla ihop sig och fortsätta sova.  Blött och kallt är inget för lilla vovven inte!

Själv fick jag dock lov att ge mig ut igen. Hade en kallelse till mammografi. Och eftersom mamma fick bröstcancer när hon var 62 år, så känner jag extra stor anledning att gå på varje kontroll.
Brukar också efter varje undersökning vara extra tacksam för mitt eget jobb. Att vara mammografisköterska, kan inte vara särskilt skoj. Lyfta, klämma ihop och flytta svettiga kvinnobröst hela dagarna.....  Idag när jag kom så tittade hon på mina bröst och sa; - Oj då, nu får vi nog byta platta!  På röntgenapparaten satt en ENORM platta!  Jag behövde platta extra small!
Och nog för att mina bröst mest liknar tax-öron i vanliga fall men när dom klämmer ihop dom i röntgenapparaten, blir dom som tunna filodegs-plattor!
Om fem veckor kommer svaret hem, oavsett om man är frisk eller någon förändring hittats, så får man ett brev.
Jag hoppas att jag drar vinstlotten även i år!

För det som betyder mest av allt är ju att man får vara frisk!
Det vet äldsta dottern som efter en och en halv vecka med feber och hosta gick till läkaren och fick konstaterat kraftig lunginflammation. Nu äter hon penicillin sedan fem dagar men är trött, svag och orkeslös. Det vet även blivande sonhustrun som just genomgått en operation efter en förlossningsskada, och stött på komplikationer. Idag var hon tvungen att uppsöka akuten och hade en fruktansvärd berättelse därifrån med överfullt väntrum. Gamla människor som inte fick sittplats, en snickare med armen inlindad i ett bandage dränkt i blod som stod och lutade sig mot väggen, en äldre kvinna som haft en hjärtinfarkt på morgonen men som blivit utskriven på förmiddagen pga platsbrist.

Så tacksam är jag för varje dag som frisk!!
Och då är det ju, trots snöblasket, en Happy Monday!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar