söndag 14 januari 2018

Satisfactory Söndag

Det blir en dag på isen....... (melodi: Sommaren är kort, Tomas Ledin)


Haha, fick den melodin i huvudet nu när jag ska sammanfatta dagen.
Det är otroligt fina isar just nu! Idag blev det en utflykt till Långsjön i Björklinge. Plogad bana, men gick lika bra att åka överallt, snölagret var bara tunnt, tunnt och isen jämn och fin! Och fördelen med att åka där snön låg, var att vår lilla Majsan kunde springa lös och få fäste för sina små tassar!
Och vilken glädje att se henne tokspringa! Hon som varit så ovillig att ens gå utanför dörren den senaste tiden! Mest legat och sovit för att bara springa ut och kissa, men sen skynda sig in för att sova igen. Idag var hon som en kviga som släppts ut efter en lång vinter i ladugården. Wild and crazy!!
Lite bekymrad blev hon när vi fyra åkte åt olika håll. Hon vill nämligen hålla ihop gruppen, och när det inte lyckades visste hon inte åt vilket håll hon skulle springa, så hon ställde sig mitt emellan och gnällde!


När vi skulle grilla korv och stod still på samma ställe, blev hon lite frusen, och hamnade innanför dunjackan på sin matte!


Tänk att en grillad med bröd kan vara en gastronomisk höjdpunkt, beroende på var och när den intas!

Så blev det bastu på det!

Och resten av dagen har jag ägnat åt att baka surdegsbröd och fylla frysen, och så gjorde jag en lasagne till middag, medan maken hade sin praktik-del av skridskokursen, på Studenternas is, nu ikväll.

Nu har jag diskat undan, fryst in portioner av lasagne-resterna och ska strax borsta tänderna och krypa i säng.

Ett ord som sammanfattar denna Söndag; Satisfactory""


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar