tisdag 23 januari 2018

En dag på jobbet





Idag fick årskurs nio "leka syfabrik". Terminens första två tillfällen har vi tittat på en filmserie om klädindustrin i Asien. En film som eleverna verkligen "tagit till sig" och reagerat på. Dom har fått diskutera och fundera på vad vi kan göra, för att förbättra villkoren för alla de tiotusentals människor som sliter i fabrikerna. Och idag skulle dom alltså få pröva på att själva sy under tidspress.
De fick jobba i grupper om tre personer, och det var väldigt intressant att se dem samarbeta. Jag är mycket nöjd med deras arbete, att alla tog det så seriöst. Uppfinningsrikedomen och engagemanget visste inga gränser.
Det var bara en  grupp, av dagens två klasser, som lyckades bli helt färdiga på 55 minuter, och den tröjan lämnade en del att önska, men jag tror att alla grupper lärt sig mycket "under resans gång".  Jag ska gå igenom alla ihopsydda tröjor till nästa vecka och ge feedback.

Feedback som jag för övrigt läst ett helt kapitel om i vår studiecirkelbok "Att följa lärande", som vi ska träffas imorgon bitti och diskutera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar