måndag 8 januari 2018

Nu är man igång!

Solen gick idag ner 15.07 och när jag cyklade hem 15.40 var horisonten, bakom skogen i Hågadalen, som glödande kol! Magiskt vackert.
Och jag kände tacksamhet för att vårterminen startat! För varje dag vi lämnar, kommer solen att lysa lite längre. Vi går mot ljusare tider!!

Lite passande också för nedanstående presentation av "Salutogent synsätt", som vår rektor startade upp dagen med att prata om. Jag hade först ingen aning om vad det betydde, men nedanstående You Tube-klipp, klargör begreppet.



Jag har fortsatt jobba här hemma ikväll. Gjort en terminsplanering för särskolan, där vi ska prata om klädindustrins påverkan på både människor och miljö, och så ska eleverna få bli miljö-smarta och tillverka varsin kasse att ta med när dom handlar.


Det här lilla tyg-knytet, ungefär en vuxen hand i längd och 3-4 fingrar i tjocklek, blir när man knäppt upp knappen och vecklat ut den, en normalstor tyg-kasse. Perfekt att alltid ha i handväskan, redo för att bära hem diverse inköp, nu när användningen av plastpåsar ska begränsas. Jag har sytt upp den och tagit foto på varje steg, imorgon ska jag dra ut i färg och komplettera med kortfattad text till en lättfattad arbetsbeskrivning.

Så ja; nu är man igång.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar