söndag 28 januari 2018

På teater med barn-barnen!


Länken till den här frukostupplevelsen hittade jag på nätet "Kockens.se". Det är en acaibowl med frukt och bär, och den lagade jag i morse. Gissa om den var god!! Som en dröm!!

Så den här söndagen fick en bra start. Och en bra fortsättning med ett skönt gympapass!
Jag räknade ut att förra året besökte jag Friskis & Svettis 98 gånger, det var betydligt färre än året innan, så i år är planen att jag ska höja den siffran. Det gör så gott att träna!

Dagen fortsatte bra, då jag mötte upp alla mina tre barnbarn på Stadsbiblioteket. Yngsta barnbarnets mamma var också med. Barnen skulle få sin allra första teaterupplevelse! 
Jag älskade att leta upp barnteatrar och dylikt, när mina egna barn var små, vi gick på många olika typer av föreställningar. Är övertygad om att mångfald är utvecklande.
Äldsta barnbarnet, snart 4 år, var lite spänd och bad om att få sitta i mitt knä om det var läskigt.


Jag var lite fundersam om den här pjäsen skulle röra upp känslor hos honom, eftersom den skulle handla om saker man tappar bort, t ex ett gosedjur, och till saken hör att lille Erics gosedjursapa, kom bort, då vi firade jul i Puerto Mogan. 
Men mina farhågor besannades tack och lov inte.
Jag måste medge att jag sett betydligt bättre barnteaterföreställningar. Tyckte den här var knepig, lite för hysteriska skådespelare, lite för lång och lite svårt att följa den "röda tråden". Även om det i recensionen stod att den ibland berörde existensiella livsfrågor..... Den riktade sig för åldrarna 2-5 år!
Nåväl, man kanske inte behöver förstå allt för att det ska ge en upplevelse.
Det var i alla fall väldigt trevligt att få göra en aktivitet med barn-barnen. Och minst lika roligt som teatern, var det nog att ta bussen hem till farmor och farfar och dricka flädersaft och äta blåbärsmuffins.
Sedan hjälpte barnen mig att baka bröd och laga middag, som vi bjöd farfar och pappa på.

Och i morgon är det måndag igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar