tisdag 14 mars 2017

Tratak


Tratak, så hette meditationsövningen i dagens #Lärdiglyssnapådinkropp. En meditationsform där man koncentrerar blicken på en ljuslåga. Det var inte svårt. Jag tände min lilla aromaljuslykta som står på nattduksbordet, hällde i lite doftolja "Frid och Kärlek", virade täcket om min kropp där jag satt med korslagda ben och handryggarna på mina knän och satte alarmet på en kvart. Den kvarten försvann i ett nafs. Huvudet kändes liksom rensat och redo för en ny dag.
Har läst att denna meditationsform hjälper till att aktivera det så kallade "tredje ögat", det sjätte chakrat som sitter som en punkt mellan ögonbrynen. Det står för vår förmåga till fantasi, till att analysera, resonera, tänka, förstå, drömma och visualisera. Det står för hur vi skapar vår självbild.

Spännande!

Har en ljuslåga tänd här vid köksbordet nu ikväll. Fick den vackra oljelampan Klong av maken i julklapp, och den tänder jag varje kväll till middagen och så får den brinna hela kvällen. Har också tänt ett värmeljus i en liten hänglykta i fönstret. Jag älskar att omge mig med levande ljus. Oavsett årstid!

Jag älskar också att handarbeta, och nu ikväll sitter jag och knåpar med en liten påsk-virkning.
Behöver finjustera och göra en större kam och lite mindre näbb, och så ska jag nog sätta färgerna på ett annorlunda sätt, men tror att det kan bli riktigt sött i påskriset.

Och apropå påsk! Ikväll är det dags att äta semlor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar