söndag 5 mars 2017

#Lärdiglyssnapådinkropp

Idag började Josefins yoga-utmaning som jag ska hoppa på!
Det var bara det att i morse när jag vaknade, hade jag bara en sak i huvudet; Baka Scones!
Som gammal tradition här i familjen, äter vi alltid frukost framför Vasaloppsstarten på tv. Det är den enda sportsändningen som jag kan se med behållning, och då ska det  vara varma scones och min hemgjorda rabarbermarmelad med kardemumma till!!


Så den där utmaningen kom jag på först när jag kom hem ifrån förmiddagens gympapass och skrollade igenom instagram- och facebookflödet.
Men då satte jag igång! Först 5 minuters "shaking", dvs att skaka och dansa loss med hela kroppen. (Tur att maken höll på och gjorde rent vårt bubbelbadkar i badrummet,  hade han sett mig skuttandes runt på köksgolvet hade han väl trott att jag blivit tokig!). Därefter bergsposition och utfallssteg med armarna sträckta rakt upp mot taket. Tack var gympan och shakingen var jag rejält uppvärmd i kroppen och kände mig både stark och vacker när jag stod med fokus och balans!

Helgen kändes väldigt kort. Det första dygnet tillbringade jag ju som barn- och hundvakt hemma hos yngsta barnbarnet. Tyckte det var bekvämast att åka dit, istället för att dom skulle behöva förflytta allt som barn och hund behöver och vi skulle ta ner och montera ihop spjälsängen från vinden.
På så sätt blev det lite miljöbyte och omväxling för mig också. Och det blev ett härligt dygn med "ego-boost" och "här- och nutid" Fick så mycket kärlek och uppskattning av både barn och hund och all tid tillbringades med dessa två. Lekandes, sjungandes, läsandes och gosandes!

Apropå utmaningen "lärdiglyssnapådinkropp", så inser jag att jag måste kanske lära mig lyssna med "nya öron".  Hade tänkt att mars skulle bli månaden när jag skulle börja använda mer kjol till vardags. Efter gympa/yoga och dusch idag så tog jag fram några kjolar ur garderoben och provade. Dom satt supertajt och det blev liksom "hudvolanger" som hängde över!! När jag ställde mig på vågen visade det sig att det smugit sig på 3 1/2 kg extra under vintermånaderna....
Jag måste kanske sluta lyssna på: "ikväll tar vi ett glas vin till maten", "en bulle till kaffet är ju gott jämt", "visst kan man få unna sig både tjockt med bregott och rejäla leverpastejs-skivor på mackan", och börja lyssna på ett annat sätt.....

Men först; ikväll är det söndagmiddag med  kycklingklubbor som legat i marinad i ingefärsöl, lime och chili hela dagen, till det en riktigt gräddig rotfruktsgratäng och ett italienskt rödvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar