lördag 18 mars 2017

AUM och SO HAM

I dagens yogautmaning #Lärdiglyssnapådinkropp, så var det meditation med mantra AUM, som skulle sjungas, så att vibrationerna kändes i bröstet.
Min morgonröst lät förskäcklig, jag blev rädd för mig själv och  kunde inte alls koncentrera mig. Provade att tänka det tyst och försöka känna vibrationer i bröstet, men misslyckades. Jag gick istället över till mantrat So Ham, som jag lärde mig på yogaresan till Slovenien. På inandning låter det So-jag, på utandning Ham-är det. So Ham- andetagets egna mantra.

Hann precis vinka hej då till maken som drog iväg på skridskoisen innan jag steg upp och gjorde iordning frukost. Sen hade jag egentligen en ganska lång "göralista" för dagen, men efter att jag prickat av det första ; städa huset, så gick liksom luften ur mig.

Cyklade till posten och hämtade ut ett paket innan jag åt lunch. Men sedan blev jag bara sittandes! Jag fick "mantrat" påsk-kycklingar på hjärnan och åstadkom detta;


Och samtidigt som jag virkade så ringde jag runt till olika jag inte pratat med på ett tag; svägerskan, min syster och mina båda bröder, även äldsta son och yngsta dotter.

Sen var tanken att maken och jag skulle ut ikväll. Till julklapp fick han ju en almanacka med biljetter till olika kulturevenemang, minst ett i månaden. Ikväll skulle vi gå på Glorias 50 +-disco. Jag hade inte gjort något förköp på det, tänkte att det nog finns gott om biljetter som skulle säljas vid dörren.
Först tänkte jag att jag var för trött, men så tänkte jag om och bestämde att det är då man behöver det bäst. (påhejning fick jag av yngsta dottern som verkligen tyckte att vi skulle gå ut. Jag gick ut på nätet för att se hur dags det skulle börja. Bara för att konstatera att en stor röd banderoll med ordet UTSÅLT, dolde evenemanget. Nähä, det var alltså inte meningen att vi skulle prova detta! Så tänker jag. Hade hoppats få en liten svängom med maken på vardagsrumsgolvet istället, men efter middagen somnade han i soffan..... Tyvärr mer regel än undantag, nuförtiden!

Nåja, vad är väl en "bal på slottet".........

Nu kallar mantrat SOV!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar