måndag 2 januari 2017

Vill ta "farmor-ledigt"

Vardag.
Maken gick till jobbet tidigt i morse. Dottern skulle också gått till jobbet, men blev magsjuk och fick stanna hemma.
Själv hade jag en helt ledig måndag och har tagit det väldigt lugnt. Plockade ihop lite foton efter helgerna, cyklade iväg på ett gympapass och på hemvägen därifrån sa jag till hos äldste sonen som fr o m idag börjar sin pappaledighet.
Tyvärr är han inte odelat positivt inställd till det, han är en ganska så rastlös person, och nu känner han inte riktigt att han får "komma till sin rätt". Jag hoppas att det ändrar sig, så att han kan njuta av de här månaderna med sin underbara lilla son. Det kan förhoppningsvis bli en tid för eftertanke och insikt. Jag önskar honom det.
Själv skulle jag mer än gärna ta ledigt från mars för att ta över och vara farmor på heltid fram till sommaren, Det är nämligen svårt att få dagisplats, kommunen har förvarnat om att det kanske inte går att ordna någon plats från första mars.
Så tänkte jag när jag cyklade hem. Man borde få gå i pension så att man skulle kunna hjälpa sina barnbarn medan man har orken och dom har störst behov av hjälp. När min pensionsålder är inne vet man ju inte hur man mår och dessutom så har barnbarnen börjat skolan.


Jag menar, vem vill inte hänga med den här glada ungen!?!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar