söndag 15 januari 2017

100 % barnbarn i ett dygn



I morse kl 09.30 så anlände Eric och Jennifer till farmor och farfar. Eller egentligen bara farmor, eftersom farfar var på skridskoisen. 
Det är skönt att barnen är så "hemma" hos oss, det är inget konstigt att bli lämnade här. Hemtamt hämtar dom leksakslådan i källaren och bara kastar sig över de snart 30-åriga gamla bilarna och duplobitarna.
Det blev en intensiv dag! Efter lite innelek, klädde vi oss och promenerade till Svandammen med gammalt bröd. Det var populärt att mata änderna. Därefter gick vi till Pelle Svanslös park. Lite osämja blev det om vem som skulle köra bussen, som väl framgår av fotot......
Dessvärre blev tiderna helt omkullkastade, och ganska kallt var det ute, så stackars Jennifer var både hungrig och frusen när vi skulle hem, Hon somnade snyftandes i vagnen. Även storebror somnade. 
Det gjorde att jag hann fixa lunchen lagom till dom vaknade. Men då fick vi sitta och läsa och tina upp händer och fötter innan lunchen kunde serveras.
Därefter dök kusin Alfred med sina föräldrar upp. Vi skulle ha julgransplundring. Även om den riktiga granen var utkastad, så dansade vi runt en liten konstgjord bordsgran. T om hunden var med och dansade!  Så blev det fiskdamm. Precis som när våra barn var små, så hängde jag ett skynke över grinden i trappen ner till källaren, gömde mig bakom och lät barnen "meta" med en klädnypa, fäst i en tråd på en blompinne.
Sen blev det fika med mjuk pepparkaka och chokladbollar!
Fullt ös på leken hela eftermiddagen fram till Bollibompa. Sen blev det bad, mycket uppskattat, eftersom familjen saknar badkar i sitt nya hus. Middagen intogs väldigt sent, det tänker jag inte berätta för föräldrarna.......
Nu sover båda sött, Eric i min säng, bredvid farfar och Jennifer i dotterns säng, dit också jag ska bege mig när jag diskat upp.

Snacka om 100% barnbarnstid!
Imorgon bitti ska vi försöka få till alla rutiner innan jobbet börjar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar