torsdag 12 januari 2017

Dags att rensa

För första gången på flera veckor, kom jag hem till ett helt tomt hus!
Ingen dotter som satt med näsan över sina böcker, ingen vovve som svansviftande kom emot mig, och maken på jobbet. Den här  veckan har han redan avverkat nästan 50 timmar på jobbet, och ändå återstår en arbetsdag!
Det som var kvar från dottern var två halvätna chokladaskar och en skål med hundmat.
Hundmaten åkte in i ett köksskåp, men chokladaskarna plockade jag i mig bitar ifrån, och smaskade på. Och då bestämde jag mig. Nu är det dags!
Här ska rensas ur skafferi, kyl och frys.
Där finns fler chokladaskar, men där finns också små burkar med chutney och konstiga röror som vi fått i present, men som bara blivit stående. Där finns också sådana där såser, currys, pastor och buljonger som man köpt till något speciellt recept och sen bara tagit ett par matskedar ur. Och i frysen finns grönsaksblandningar och annat som köpts på extrapris men som glömts bort.
Nu ska det rensas, men inte slängas bort, utan användas och ge inspiration till kommande veckors matlagning. Bara köpa basvaror som absolut behövs.
Det kommer att bli en spännande utmaning!

Mer som ska rensas bort fr o m imorgon är julen! Det är tjugonda knut och hög tid. Hade från början tänkt att spara granen till söndag, och ha julgransplundring, när barnbarnen ska vara hos oss. Men den barrar så kopiöst mycket, att jag faktiskt inte vågar. Ser framför mig hur vi har barr överallt om det ska dansas och kläs av tillsammans med en 1 1/2-åring och en 3-åring. Vi får dansa och ha fiskdamm utan gran!

Kvällen avslutas med en film jag sett 5 gånger tidigare, men inte kan låta bli. P.S. I love you. Ljuvlig film, om ni frågar mig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar