måndag 5 december 2016

Olika nyanser av grått-svart....

Nu är det verkligen den mörkaste tiden på året. Idag vaknade jag till kolsvart mörker, det övergick sedan till en gråskala på förmiddagen, för att vid tre-tiden återgå till svart.
Eleverna i skolan är trötta, trötta. Vi lärare också. Ganska många är hemma i feber och halsont, vår rektor trodde hon har fått influensan.
Själv hämtade jag två snoriga barnbarn på dagis klockan 16.30, så vi får se om dom är givmilda med bacillerna.
Fick en deja vu ikväll, om hur vi hade det under småbarnsåren. Hem, leka lite, laga mat medan Bolibompa pågick. Äta. Diska. Bada. Borsta tänderna och lägga. Inte mycket egentid kvar på kvällen.
Maken la sig direkt med Eric. Jag la mig med Jennifer, men när hon somnat, smet jag ner för att röja undan och förbereda till morgondagen. Tänker dock gå upp och lägga mig tidigt, för jag har en känsla av att det bli en orolig natt, med tanke på snuva och nästäppa.

Dagens "adventskalenderbild", måste bli något färgglatt upp-piggande;


Ilex-bär. Jag köper nya kvistar varje vecka under December månad. Dom står i min hall och lyser upp. Det är det första jag fäster blicken på när jag kommer hem! 
Ibland ser man så många tillkrånglade blomsterarrangemang. Olika sorters växter, höga blandat med låga, och ibland med något infärgat gräs eller konstgjort plasttrams. 
Själv är jag mer för det rena och enkla. Låt varje blomma tala för sig. Ilex-bären är fullkomliga precis för sig själva, tycker jag.

Och när dagarna består av olika nyanser av grått-svart, behövs något rött som upp-piggande kontrast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar