tisdag 6 december 2016

Man måste vara en smula barn, för att orka vara vuxen!


De orden har jag skrivit om flera gånger, men de tål att sägas om igen. Man har så mycket roligare om man tillåter sig att vara lite barnslig.
Kände mig nästan lite nostalgisk när jag lämnade barnen på dagis i morse. Fröknarna höll på att rigga en liten filmkamera och de berättade att idag skulle de stora barnen få baka pepparkakor medan de yngre skulle vara ute i skogen och leka. Det lät så mysigt, och jag mindes när jag själv var dagmamma och hade en massa projekt med mina dagbarn.
Nåväl, det var inte så mysigt hela tiden. När det stod 6 par galonisar och gummistövlar i hallen, det var leksaker, pusselbitar och play doh-deg över halva nedervåningen. Sopkorgen var full av kissblöta blöjor och snorpapper. Sex barn skulle utfodras på lunch, därefter skulle tre barn sövas i vagnar.
Jag ångrar dock inte sekund att jag arbetade som dagmamma, sammanlagt drygt 4 år.

Mitt barnsliga tilltag idag bestod i tillverkning av s k strut-dockor. Jag har sytt tre olika, en drake, en kanin och ett lejon. Nu ikväll lade jag sista handen vid tillverkningen, det ska bli julklappar. Kunde inte låta bli att testa och spela lite dockteater för mig själv, gav olika röster till de olika karaktärerna.  Det var lite kul, och ja, barnsligt!

Dagens bild i min egna adventskalender är ett verkligt drömsovrum!


Tänk att få krypa ner i dessa inbjudande sängar. Så vackra lapptäcken, bolstren som ser underbart mjuka ut , doften av gran från de små adventsgranarna. Att ligga kvar så länge på morgonen så att man ser dagen gry och ljuset strila in genom de vackert spröjsade fönstren. Och att vakna på julaftonsmorgonen och finna ett litet paket i de upphängda julstrumporna. Ett par bärnstensörhängen, som jag önskar mig,,,,,,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar