söndag 4 december 2016

Jag ville se mirakel



Idag har maken och jag varit på en liten utflykt till huvudstaden! Vi har promenerat runt, tittat på NK´s julskyltning, skridskoåkarna i Kungsträdgården, alla vackra hus i Vasastan och Tegnerparken där jag nästan gick och kikade efter Karlson på Taket. Sen åt vi lunch på en liten italiensk restaurang.
Målet med vår resa var dock showen på Intiman med Tommy Körberg och Peter Dalle. Den var väl "så där", ingen höjdare men lite småtrevlig med monologer, skämt och sång. Han sjunger ju som ingen annan, herr Körberg. Och när han stämde upp i Stad i Ljus, så föll faktiskt en liten tår. För mig är den sången numera för evigt förknippad med mammas begravning.

Och så är andra ljuset i advent tänt, och dagens bild kommer här;


Köket, hemmets hjärta.  Jag sitter helst i köket, äter, läser, broderar eller stickar, umgås. Köket på bilden är så mysigt, med kökssoffan och kuddarna, de tända stearinljusen och snickarglädjen under fönsterbrädan. Här kan man krypa upp med en stickning medan någon annan står vid spisen och rör i grytorna. Förföriska dofter sprider sig och det är lätt att prata om livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar