onsdag 7 december 2016

Hela dan får hon arbeta, hon får jobba hon får streta....

...så sjöng mössen om Askungen, men nu sjunger jag så om mig själv för nu kommer den jobbiga perioden med betygsättning!  På måndag klockan 17 ska allt vara inlämnat och färdigt. Det känns extremt tidigt i år, 9 dagar innan avslutningen.
Vi ska även skriva omdömen i vårt nya pedagogiska datasystem. Inte nödvändigtvis direkt, men i anslutning. Min intention är att försöka skriva omdömet direkt, i samband med betygssättandet har man eleven i tankarna, och kan skriva välformulerade, framåtsyftande kommentarer.
Jag startade idag och nu har jag skrivit en planering för hur mycket jag måste hinna torsdag, fredag och slutligen måndag. Helgen är helig, då ska inget arbetsrelaterat göras.  På söndag har jag bjudit 15 personer på middag, så det lär gå tid till att ordna med den.

Rektor bjöd på tårta till mötet idag. Hon ville först inte avslöja varför, eftersom hon var tvungen att gå igenom en plan för hur vi ska handskas med kränkningar framöver, så ville hon "bli av med" det tunga innan vi skulle avsluta med något roligt. Nämligen att senaste undersökningen med våra niondeklassare om stämningen på skolan, trygghet, om regler, om medbestämmanderätt osv visade på väldigt positiva resultat. Dessutom har vi väl alla läst i media om att PISA-resultaten är påväg uppåt igen. Det är mycket undersökningar i skolans värld, Innan vi gick hem skulle vi svara på en medarbetarundersökning från kommunen. Jag ställer mig lite skeptisk till alla dessa undersökningar och undrar hur med sanningen överensstämmande dom egentligen är!

Dagens bild får bli en ljuslykta som sprider sitt varma sken genom frostigt glas medan snöflingor faller och gör världen vit.  Jag önskar att det vore här för idag är det bara mörker och regn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar