fredag 16 december 2016

Besökt Carolina Rediviva



Tro det eller ej, men i denna anrika byggnad befann jag mig i eftermiddags!
Hade beställt en tidskrift från Eriksbergsbiblioteket i mitten av november, men först hade dom gjort fel beställning, och när jag var in och frågade i förrgår, så hade den föregående låntagaren inte lämnat tillbaka i tid. Jag hade lånat ett äldre nummer av "Allt om handarbete, sömnad".
Jag blev besviken, för jag hade räknat med att nu till helgen sy en blus, från en beskrivning i denna tidning.
Den unga bibliotekarien gav mig ett hopp när hon gav mig telefonnummer till Carolina Rediviva och berättade att där får vem som helst låna, och dom sparar alla tidskrifter som ges ut.
I går kväll ringde jag bibliotekarien på Carolina-biblioteket och berättade mitt ärende. Han lovade ombesörja att just den årgång jag sökte skulle letas upp och läggas på utlåningshyllan vid informationsdisken, i mitt namn, till nästa dag.
Så idag, efter jobbet, cyklade jag dit. Det var bara det att man inte fick låna hem tidskrifter, och något undantag kunde dom inte göra.
Jag fick vackert cykla ner på stan och inköpa mönsterpapper och sen cykla tillbaka och rita av det mönster jag ville ha, på plats.
Det kändes lite märkligt att bland alla studenter och forskare med böcker i högsta hugg, veckla ut ett jättestort mönsterark, och sedan rulla ut min rulle med mönsterpapper och börja rita.
Senast jag besökte detta bibliotek var i början av 80-talet, när jag gick textillärarutbildningen, och vi satt och letade i gamla, gamla böcker efter växtfärgningsrecept!

Med mönsterpappersrullen under armen, cyklade jag till slut hem igen!

Dagens bild är tagen från ett vackert hem! Först och främst köket som verkar riktigt rymligt. Det där med att någon gång få äga ett stort och luftigt fyrkantigt kök, där matbordet står på mitten och många kan samlas, det är en dröm jag äger!

Just detta är så vackert och stämningsfullt. Det vackra vitrinskåpet, trätaket, fönstret över köksbänken, vit och röd färgskala i en finstämd förening.


Och tänk att det är helg! Maken befinner sig i Malmö över helgen, dottern ska jobba på Gant. Själv ska jag ta kraft-tag med blusen jag ämnar sy!
Men först sova!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar