lördag 10 december 2016

Då blev hela världen vit!

Så heter en låt med Mauro Scocco, från skivan "Årets julklapp".Jag har förgäves letat efter den på You Tube. Den är bra. Gå in och lyssna på den på Spotify!!
Världen var verkligen vit i morse! Stora flingor hade fallit på morgontimmarna. Till makens stora förtret!! Han köpte sig nya skridskor igår, och hade sett fram emot att få prova dom på blanka isar idag, men snöfallet satte käppar i hjulet!
Det gjorde att han var hemma och städade huset tillsammans med mig! Han for runt med dammsugaren och skurade toaletterna. Jag tog dammtrasan, skakade textilier och torkade köksluckor. Bra samarbete som gjorde att städningen tog hälften så lång tid!
Därefter tog jag en tur till post och blomsteraffär och maken cyklade ner på stan, för de sista julklappsinköpen.

Eftermiddagen ägnade jag åt sidenbandsbroderi! Beställde en tryckram utifrån ett gammalt foto på min farmor och farfar ;  Rut och Gustav.  Tänkt att bli små lavendelkuddar.

Efter skönt bastubad och god middag, bänkade vi oss framför "*Så mycket bättre" eftersom det var Ted Gärdestad-tema.  Och som jag grät!! Det visades familjefilmer på en ung och glad Ted Gärdestad, varvat med prat från en 68-årig broder Kenneth och musik så klart.  Mycket känslosamt! Jag grät krokodiltårar!!

Dagens bild blir en vackert broderad kudde på ett vitt fårskinn i ett fönster med många stearinljus, och utanför fönstret ett vitt landskap. Precis som vi fått utanför våra fönster idag. Jag gick faktiskt ut och gjorde en snölykta som jag tände upp när det började skymma.


Den här kudden är så vacker i färg och formgivning. Tusen gånger vackrare än alla Nobelkalas-klänningar i världen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar