torsdag 22 december 2016

Nu vänder det!

Det blev faktiskt en riktigt bra avslutning med min klass 7 a! Efter att vi varit i aulan och lyssnat på sång, musik och rektors tal gick vi till klassrummet. Där hade vi ställt iordning stolar i en ring med ett bord i mitten med tänt ljus och knäck och i högtalarna spelades julmusik. -Ska vi ha terapi, frågade en pojke! Vi satte oss ner och jag höll ett kort tal till mina elever. Då kontrade dom med att hålla ett tal till mig och min kollega. Och det var så bra! Hela klassen avslutade med att unisont önska oss en god jul, dessutom överlämnades en julklapp i form av presentkort på en bokhandel. Sen gick vi laget runt med fem frågor; Höstterminens bästa, höstterminens sämsta, vad har jag lärt mig, jullovets sämsta och jullovets bästa. Och klassen tog det på allvar, så det blev en riktigt givande stund. Innan vi skildes åt utbytte vi kramar!
När jag vid lunchen stolt berättade för en kollega om vår fina avslutning och hur fantastiska elever jag har sa hon krasst; Ok, kom ihåg det strax före påsk, när du är såååå trött på dom!

Men nu har jag jul-lov, och det är helt fantastiskt underbart!!!

Betade av mina inköpslistor och vagnen på systembolaget såg ut så här;


För att inte tala om hur kvittot såg ut. Både på Ica Maxi och på systembolaget. Jag handlade för 5 500 kronor. Vansinnigt!  Men nu ikväll har jag räknat lite. Denna mat och dryck, ska räcka i sex dagar, till 49 måltider. Då blir kostnaden 112 kr per måltid.  Efter denna avancerade matematik, kändes summan rätt okej!!

Dagens bild;


Tänk att pynta sitt trappräcke på det här sättet. 
Färskt granris, ilexbär och halmslöjd. Så vackert!
Men det bygger på att du har en trappa som "går fritt", för att det ska göra sig. Typ en sådan som Fred Astaire och Ginger Rogers tar sig nerför här, innan dom börjar dansa.



Om man kunde dansa så!!
Men vi har annat att vara glada åt; Vintersolståndet! Nu vänder det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar