tisdag 15 november 2016

Tack för en underbar vanlig dag



I min iver till att vara tacksam varje dag i November, så kom jag att tänka på den här låten med Agneta Fältskog. Det är verkligen en "tacksamhets-sång"!

Har varit en "underbar vanlig dag" idag! 8 lektioner på raken, mailkontakter med föräldrar däremellan och så direkt efter jobbet, iväg till Ica Maxi för veckohandling. Hem och plocka in allt och laga mat. Avslut framför tv, med en stickning i händerna.

Hann prata några ord, i telefon, med äldsta dottern,  som ville ha några kak-recept överskickade. Hon är precis som jag var, i den åldern. Vill och måste bara baka fikabröd till kvällen. Det behovet har faktiskt gått över lite,  för min del. Kanske ett ålderstecken.

Det pratade vi för övrigt om vid middagsbordet. Maken har reagerat på att flera patienter, på sista tiden, frågat honom "hur länge han tänker jobba innan han går i pension"?!  Den frågan har jag aldrig fått förut, så det måste väl tyda på att jag plötsligt ser gammal ut, konstaterade han.

Jag tycker att han är ovanligt fräsch för sin ålder! Han har håret kvar och bara en liten antydan till mage. Han är full av energi, aktiv och alltid lika positiv. Han älskar sitt arbete och har massor av mål och drömmar kvar att förverkliga. Lite skrynkligare i ansiktet, men det är väl bara "fartränder efter livet"?!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar