söndag 27 november 2016

Första advent

Så fick vi då tända det första ljuset i adventsljusstaken! Maken och jag vid frukostbordet i lugn och ro, medan snön började falla utanför fönstret och blåmes och talgoxe turades om att smaska i sig solrosfrön vid fågelbordet.
Vi tog därefter itu med storstädning och adventspyntande.
Klockan två kom glögg-gästerna.
Vi testade denna;


Årets Blossa-glögg, smaksatt med kråkbär. Först tyckte jag att den var lite väl kärv, men så upptäckte jag att den faktiskt är väldigt god. Inte så sötsliskig som vanlig glögg. Tillsammans med Rouqefort på pepparkaka och Getost med fikonmarmelad på frökex, så blev det en njutning!
Så fortsatte vi med kaffe, saffranspannkaka, grädde och svart-vinbärssylt.





Ett adventspynt är hjärt-girlangerna med små korsstygnsbroderier, julcitat och tovade pärlor som varit mitt höstprojekt. Jag har försökt hitta djur-karaktärer till respektive barn och barnbarn. Äldsta dottern ifrågasatte dock varför just hon blev en igelkott. Jag sa att det berodde på att hon är lite taggig ibland, men vet inte om det var så uppskattat.....


När jag cyklade hem från gympan i kall nordanvind nu ikväll och parkerade cykeln inne på tomten  stod jag bara lycklig och tittade upp på vårt lilla radhus en stund. I alla fönster lyste adventsstjärnor och jul-ljusstakar, blommade hyacinter och julstjärnor, och jag tänkte att jag älskar den här tiden på året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar