söndag 20 november 2016

Domsöndag

 

Sen söndagkväll och regnet smattrar mot rutan. Jag sitter med en kopp te, nylackerade naglar och ett kompendium om näthat. I morgon börjar en ny arbetsvecka och första lektionen ska vi lyssna på juridikpodden, som förklarar skillnaden mellan straffrättsligt och civilrättsligt ansvar. Statens medieråd har gett ut ett lärarmaterial som heter "No hate i skolan", och vår skolledning har bestämt att alla klasser ska arbeta sig igenom detta material på mentorstid.
Glad att regnet väntade till nu ikväll. Jag och lilla vovven har gått i skogen och försett oss med en-, tallris och vitmossa. Det är första advent om exakt en vecka, och nu har jag material att tillverka en dörrkrans, och att pynta adventljusstaken med. Vi cyklade vidare ut till yngste son med familjs nya hus för en söndagsfika och så tog vi med äldsta barnbarnet hem. På hemvägen pratades det mycket om rävarna i skogen, och väl hemma hade vi hästhindertävling med våra duplohästar. Det är väldigt lätt att roa en två-åring!
Det blev en bastu och en mustig Chili con Carne när sonen hämtat barnbarnet, och på ett litet ögonblink, så försvann den här söndagkvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar