torsdag 17 november 2016

Presenter på en vanlig torsdag


Det är inte lyckliga människor som är tacksamma...
...det är tacksamma människor som är lyckliga!


Startade min morgon med en stunds stickning vid köksbordet. Njöt av de vackra granatäpplen som jag fick igår. Handplockade, färska t om med bladen kvar.
Yngsta dotterns pojkvän har varit hemma hos sina föräldrar i Irak, staden  Sulaymaniyah. Med sig hem hade han en stor väska fylld med presenter. Förutom de vackra grantaäpplena var det olika typer av nötter i mängder, saffran, en jättekartong med vackra baklava i olika former, en kartong med något som liknade fransk nougat, men på beskrivningen stod det att det var gjort på manna som insamlats och bearbetats och sedan blandats med pistagenötter. (Själv trodde jag att manna bara var  en symbolisk grej för det där i bibeln man läst; "Det regnar manna från himlen". Men nu har jag googlat och lärt mig att det är ett sekret från stam och grenar på en växt. Liknar korianderfrön och smakar honungskakor) Som om inte det var nog fick dottern och jag två "hemmaklänningar" var.

Nu ikväll har jag fått lära mig hur man öppnar ett granatäpple på ett fiffigt sätt, och så har vi njutit av de goda, söta kärnorna som är supernyttiga. 
Baklavan är också fantastiskt söt och god, men nyttigheten i den är nog obefintlig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar