måndag 8 februari 2016

Utmaning!

Yngsta dottern och jag har länge pratat om att vi vill prova på Hot Yoga. Jag gjorde slag i saken och inhandlade varsitt introduktionskort till oss, och i förra veckan började vi prova på.

Vi började med Yin-yoga, ett lugnare pass med bara liggande och sittande positioner i 35-gradig värme. Man tränar här bindväven, genom att man utmanar sig och ligger i varje position upp till 5 minuter.
Det var gudomligt skönt!! Man kände sig mjuk, avslappnad och lugn i sinnet efter passet. Ledaren hade en så mjuk röst och guidade in oss i positionerna på ett pedagogiskt sätt!

Ikväll hade vi bokat in oss på Bikram-yoga 90 minuter. Ett dynamiskt pass i 43-gradig värme.
Det var förfärligt!! Man tränade balans i utmanande stående positioner, rörlighet i utmanande sittande positioner, hela tiden i ett flöde. Ledaren pratade på precis hela tiden och gick runt i rummet, de flesta rörelserna förstod man, annars fick man titta på de erfarna deltagarna. Svetten rann oavbrutet ner i ögonen som sved så man knappt såg något. Jag blev yr och fick huvudvärk. Men målet för första gången var att stanna i rummet hela tiden. Och jag gjorde faktiskt alla positioner, och vi fick beröm av ledaren. När jag stapplade ut, i det närmaste illamående, från träningslokalen, tänkte jag: ALDRIG MER!

Men nu efter dusch, apelsin och te, så känner jag mig stolt över att jag provat, och faktiskt mår min kropp alldeles utmärkt. Så vi får väl se hur det blir, kanske borde jag ge det åtminstone två gånger innan jag avfärdar det!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar