måndag 15 februari 2016

Ett brev betyder så mycket

Thore Skogmans melodi från 60-talet. Använde inte posten det som slogan en gång i tiden också?! Kungliga postverket. Som inte är kungligt längre. Posten Ab tror jag det heter. Det som finns kvar. Förpassat till någon hörna av lokala matbutiker.
Krångligt är det också. Jag skulle efter jobbet skicka tillbaka ett paket som levererats fel till slöjden. Först gick jag till Hemköp som inte lyckades scanna av streck-koden utan hänvisade mig till Konsum. Där hänvisade man mig tillbaka till Hemköp, eftersom paketet skulle skickas med Schenker och det hanterade inte Konsum. Då hade jag stått i kö i 20 minuter.
Lite smått irriterad cyklade jag tillbaka till skolan och kånkade upp paketet i klassrummet igen. 

Därför hade jag inte så mycket till övers för posthanteringen. Ända till jag kom hem och öppnade brevlådan och fann detta;


Ett alldeles ljuvligt litet rosa kuvert med trollsländor och bladrankor, adresserat till hela familjen Kullander. Inuti låg ett ännu ljuvligare turkost kort med allsköns krumelutter. 
Vi har nu ombetts att anteckna datumet den 18 juni. Mer information kommer!
Oooo, så spännande och roligt! Jag har mina svaga aningar om vad det kan bli, men det återstår att se om jag har rätt. Något riktigt trevlig är det i alla fall.

Så ett brev betyder faktiskt så mycket! Nuförtiden kommer annars bara kuvert med fönster som innehåller skyhöga räkningar från vattenfall och Uppsala kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar