måndag 22 februari 2016

Masesgården Dag 3

Nog får man motion här på gården. Av alla olika former!
Dagen har varit minst sagt omväxlande.
Startade upp med en timmes vattengympa före frukost. Det gör jag inte ofta och därför var det extra roligt och riktigt jobbigt.
Efter frukost och föreläsning var det så Cirkelpass, dvs stationer med redskap där olika övningar skulle genomföras i 45 sekunder innan man vilade tio och bytte station. Svettigt, roligt och omväxlande.
Efter lunch tog jag stavarna och letade upp ett markerat 4-km spår i skogsterräng. Lite tung-gått pga kramsnön som jag fick pulsa i. Inte några som gått där sedan senaste snöfallet.
Hann lagom tillbaka till veckans kurs "Bli mjuk och smidig", den innehåller pilates, nia och lite yoga. Träning för bindväven, som hjälper till att hålla kroppen mjuk. Vår kursledare Ulrika Eiworth beskriver bindväven som de där hinnorna som håller ihop steken som man skär upp till middag.
Nia hade jag ingen aning om vad det är, hade faktiskt inte ens hört talas om det. Den är inte så vanlig i Sverige, och det är en relativt ny träningsform som växte fram genom ett samarbete mellan en amerikansk aerobic-instruktör och ett mexikanskt tennisproffs för drygt 30 år sedan.
Det beskrivs som fitness med livsglädje och svett, det är kraftfullt som kampsport, det flyter mjukt som tai chi, det är rytmiskt och livligt som dans, det centrerar och tänjer som yoga, det ger kraft, flexibilitet, rörlighet och balans, det gör dig lycklig och avslappnad, det ger dig fysisk, mental och emotionell fitness, det stärker hela din kropp och själ, det ger dig självförtroende och det gör dig glad.

Hittade detta lilla klipp på You Tube, ifall någon är nyfiken. Det är roligt men ganska svårt, kräver koncentration och fokus, men samtidigt behöver man vara avslappnad och följa musiken.



I två timmar höll vi på att "dansa runt". Sedan var det dags för dagens fjärde dusch!
Det har varit väldigt roligt idag att få göra träningsformer som man inte gör hemma, och att kroppen fixar det. Ingen träningsvärk ännu, bara en behaglig fysisk trötthet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar