tisdag 23 februari 2016

Masesgården Dag 4

Maten! Halva nöjet!
Det är så lätt att äta rätt här. Allt är framdukat på ett så vackert och aptitligt sätt. Bara att ta för sig och äta. Ingen planering, inga inköp, inget lagande, ingen disk och undanplockning. Så bekvämt! Många olika sorter, stor omväxling.


Vi får också lära oss mycket om mat, hur kroppen, magen och tarmarna fungerar och tips om vad vi själva bör och kan göra.
Jag lyssnar och tar till mig, skriver ner och försöker lägga på minnet. Nu är jag verkligen taggad att försöka bli en nyttigare människa. Försöka få en bättre fungerande mage året runt och inte bara under mina detoxperioder.
Har t ex fått lära mig om organklockan. Tagen från kinesisk medicin, där man menar att qi (livsenergi) flödar maximalt i var och en av kroppens 12 meridianer med tillhörande organ under en 2-timmarsperiod.
Morgon-fm jobbar tjocktarm, magsäck och mjälte. Frukt ska man äta den här tiden, för det passerar snabbt genom kroppen och hjälper till att bli av med slaggprodukter. Bröd bör man undvika men däremot gröt av olika slag med frukt och bär. Bra att ta något basande direkt när man vaknar.
Vid lunchtid är det tunntarm och hjärta som jobbar. Börja alltid lunch med mjölksyrade grönsaker, behövs bara 1 matsked. Tugga maten ordentligt. Tiden avgör mängden mat på tallriken. Har du bara en kvart lunch är det bättre att dricka något, annars kan maten göra mer skada än nytta.
Middagstid, som inte bör vara för sent är det urinblåsans och njurarnas klockslag och då bör man äta någon lättare varm mat och gärna bröd.
Senare på kvällen passar te och skorpa.
Magnesiumtillskott ska man ta på kvällen, så sover man bättre.
Man bör dricka 1-2 liter vatten per dag, gärna 1-2 dl i timmen. Bra att riva ingefära och pressa citron och hälla på vatten och dricka utspritt över dagen.
Groddar, råkost och bönor bör vi äta mycket mer av.
Enzymkapslar har jag nu beställt att ta en halvtimme före maten och Tarmbakterier i kapselform att ta efter maten..
Massor av mer fakta har jag hört, men det gäller att sålla. Kan jag bara börja göra några små förändringar så är jag nöjd
Det är det där med motivation kontra disciplin.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar