söndag 21 februari 2016

Masesgården Dag 2


Mat, Motion, Motivation. Gårdens tre M, eller byggstenar, som blir som ett mantra som surrar i huvudet om och om igen; mat-motion-motivation, mat-motion-motivation......

Men Paolo Roberto säger;" Disciplin är bryggan mellan ditt mål och din prestation! Alla pratar om att hitta sin motivation, men motivation är det som får dig att starta med din träning.Det som får dig att genomföra dina pass dag ut och dag in, är din disciplin. Och disciplin är inget du hittar eller snubblar över utan det är något du skaffar dig genom att bita ihop över- och underkäke.Så sluta leta efter motivation och se till att ha disciplinen att nå det långsiktiga målet istället för att falla för den kortsiktiga frestelsen."

Okej, då får det väl bli; mat-motion-motivation-disciplin. mat-motion-motivation-disciplin.....

Här är det ingen konst att vara motiverad och disciplinerad i alla fall.
Vi har ett dagsprogram med hålltider, och det är faktiskt fullt upp, när man vill vara med på allt!

Dagen började 7.15 med potatisvatten som ska basa kroppen. Mitt glas står i fönstersmygen på bilden. Ingen konst att få i sig det, med en skvätt äppelcidervinäger. I morgon bitti ska jag ta reda på hur sur min egen kropp faktiskt är. Jag har laddat med lackmuspapper och mugg!
Direkt därpå var det idag morgonyoga. Vi gjorde solhälsningar och tänk att solen plötsligt sken in i salen där vi stod. Det kom att bli en härlig dag, vindstilla och solig, och efter frukost, ögongympa-pass och näringsriktig shot gav vi oss ut på stavgång en dryg timme. Så var det lunch, föreläsning och så pilates i två timmar innan middag. Efter middag föreläsning och ett rogivande ört-te.

När allt är inom räckhåll, färdigt och klart, bara att ta för sig utan ansträngning. Då är det ingen konst att vara motiverad och ha disciplin. Det är när man kommer hem, som det blir svårare!

Men än så länge är jag bara i början av min vecka och jag är peppad upp till tänderna.
Nu har jag tagit en kvällsbastu och dusch och tänker ägna min bok lite uppmärksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar