fredag 26 februari 2016

Masesgården Dag 7

Som jag berättat tidigare, har Masesgården 3 M som ledord; mat, motion och motivation. Men jag har upptäckt på ytterligare 3 M, som genomsyrat veckan. Nämligen Möten Med Människor! 
Jag har verkligen träffat så trevliga människor! Delat matbord med två fantastiska kvinnor och det känns som vi pratat om allt. Träning, mat och Masesgården förstås, men även böcker, barnuppfostran, liv och död, jämställdhet, politik, teaterföreställningar, musik, resor. Vi har skrattat mycket och även närapå gråtit. Även med andra kursdeltagare har jag haft stort utbyte. Det är människor (övervägande kvinnor) från hela landet och även från Tyskland, advokater, bankchefer, skolkuratorer, arbetsterapeuter, översättare, författare osv. Alla dessa möten har berikat mig och gjort veckan än mer lyckad.
Men imorgon är det dags att lämna mitt lilla rum i det röda huset med vinklar och vrår.


Jag kommer att hinna dricka potatisvatten och äta frukost, simma och basta på förmiddagen innan tåget går mot Uppsala kl 13.06. Maken har lovat hämta på stationen, och visst ska det bli skönt att komma hem. Är bara aningen orolig för imorgon kväll, när vi är bortbjudna på middag. Hur ska det gå med min mage, som är van vid vatten och råkost....?



Tog en promenad bort till Jobs handtryck idag på eftermiddagen. Så mycket vackra tyger och annat. Jag var väldigt sugen på en vacker bricka med tulpantryck, men jag bärgade mig, dom är ganska dyra! Jag förstår priserna, för det är ett gediget, gammaldags hantverk bakom!


Däremot blev jag klar med mitt nya mobiltelefonfodral som jag ägnat småstunder på kvällarna åt under veckan. Det får bli som en "souvenir", eller ett minne från denna vecka. Tyckte det blev nästan lite Dala-inspirerat, och så klämde jag dit en Yin och Yang-symbol, eftersom min kropp och själ nu är i harmonisk balans!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar