torsdag 25 februari 2016

Masesgården Dag 6


Visst är det fint, de kloka orden ovan!!
Tillåt dig själv att vila. Din själ talar till dig under de tysta stunderna, mellan dina tankar!

Och som jag vilar den här veckan. Jag gör ju saker hela tiden, men det är en vila, eftersom det är så annorlunda mot hemma. Här finns inga måsten eller krav, jag gör vad jag själv har lust med och jag har bara mig själv att bry mig om. Kropp och själ i balans!

Idag började jag med vattengympa, efter frukost var det provsmakning av raw-food bollar och fröknäcke samt lite tips på hur man gör nyttiga smoothies och direkt därefter cirkelträning och boxning. Boxning har jag aldrig testat tidigare, men det var jättekul!!
Efter lunch blev det skidåkning i fina spår, hann drygt 8 km innan det var dags för Nia- och Pilates-träning. I Nia fick vi göra en särskild Chakra-dans. Den var riktigt härlig till suggestiv musik. Nästan lite skådespeleri över det hela. Varje chakra hade ett mycket speciellt rörelse- och uttrycksmönster. Som åskådare kan man nog ha undrat vad vi var för underliga typer som skuttade, hoppade, krälade och juckade oss fram genom rummet. Men som deltagare var det nästan magiskt. Särskilt när vi slutade det hela med att ställa oss axelbrett i ring och svaja åt höger och vänster i takt med "Vem kan segla förutan vind", där vi också avslutade med att sjunga en vers.
Låter det flummigt? Men så skönt i så fall, att få tillåta sig själv att vara lite flummig!!
Kvällen avslutades med en föreläsning om mental träning och självkänsla. Det mesta hade jag hört förut, men som han sa, Torbjörn Blomhage, så är självkänsla en färskvara, precis som kondition, och den måste tränas.
Vi fick 5 livsnycklar att gå hem och besvara;
1. Vad är det som får mig att må bra och känna tillfredsställelse i livet?
2. Vilka styrkor har jag ?
3. Vad är viktigt för mig i livet?
4. Vad är min vision?
5. Vad är det som jag vill lägga till och ta bort i mitt liv?

Det jag har fokus på växer!

Så nu ska jag göra min "läxa", och sedan blir det lite broderi och min spännande deckare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar